2016.10.05
Acest tip de plutitor se foloseşte pentru protecţia pompelor împotriva funcţionării în lipsa de apă. La pompele submersibile se fixează puţin mai sus de aspiraţie, la pompele de suprafaţă se fixează pe ţeava de aspiraţie, puţin mai sus de sorb. Plutitoarele cu comutator au dublă funcţie: pot fi utilizate atât pentru funcţia de umplere cât şi pentru funcţia de evacuare. Pentru evacuare folosim firele maro şi negru (firul albastru trebuie izolat), pentru funcţia de umplere folosim firele maro şi albastru (firul negru trebuie izolat).

Odată ales tipul de plutitor trebuie verificate caracteristicile contactelor electrice mai ales dacă vreti să controlaţi direct pompa. De obicei, pe plutitoare este imprimat amperajul maxim permis 10(4)A, 16(4)A sau 10(8)A – 250V. Verificaţi amperajul absorbit de pompă şi comparaţi cu valoarea din paranteză deoarece această valoarea indică sarcina inductivă maximă. Dacă prelungiţi cablul plutitorului, dimensionaţi secţiunea cablului în funcţie de lungime şi puterea maximă a pompei.
Recomandăm folosirea plutitoarelor cu cablu din neopren sau cauciuc deoarece nu se ȋntăreşte în apă şi are o elasticitate mai bună. Dacă plutitorul lucrează mult (multe cicluri de pornire /oprire), la fiecare manevră cablul plutitorului se îndoaie şi dacă nu este de bună calitate, izolaţia în timp se deteriorează şi acest fapt poate duce la scurtcircuit.

Plutitoarele electrice din comerţ sunt fabricate din material termoplastic, cu întrerupător sau comutator, mecanism de acţionare şi bilă din oţel inoxidabil. În timpul functionării, contactul electric se încălzeste (în cazul în care contactul nu este perfect sau este deteriorat), fiind plutitorul în apă rece, se poate forma condens în interiorul plutitorului, în consecinţă plutitorul se poate strica. Pentru a evita acest tip de probleme, plutotoarele comercializate de firma noastră au o izolaţie termică care nu permite apariţia defecţiunilor de acest tip.

Verificaţi, în fişa tehnică a plutitorului, adâncimea maximă de imersie. La anumite aplicaţii plutitorul trebuie să lucreze la adâncimi mai mari decât cea maximă permisă pentru acel produs. Plutitoarele noastre, datorită construcţiei inovatoare, rezistă până la o adâncime de 100 m, adică 10 bari.

Regulatoarele de nivel trebuie alese în funcţie de aplicaţie, de lichidul în care trebuie să lucreze şi de temperatura apei.

Categoria de plutitoare:
plutitor pentru apă potabilă
plutitor pentru apă curată
plutitor pentru apă murdară
plutitor pentru hidrocarburi
plutitor pentru apă caldă sau aburi
<< Înapoi
Sunt de acord cu Termenii şi condiţiile de utilizareAcceptare